Etappe 4: Panama City, Panama

Aargh, hvor ble det av jungelen

The Crossroads of the World. Panama City er der landveien fra Nord- til Sør-Amerika krysser vannveien fra Atlanteren til Stillehavet og pengestrømmene gjennom verdens største banker samles, antakelig uten at noen vet detaljene. Ingen har Panama City som mål, i Panama City er alt på vei et annet sted. Siste store rast før eventyret og rendez-vous-punkt når man skal tilbake.

Tenk Securitasvakter ved alle bygninger, bevæpnet med pistol og kølle. Høljeregn, torden og tropevarme hver dag. Aircondition et statussymbol og derfor er det kulde som norske fimbulvintre innendørs. Færre innbyggere enn i Oslo, men femfelts veier i sentrum det er umulig å passere, skyskrapere i hele sentrum og stemmer som sier "taxi, taxi, sir?" hvis man står stille nær en vei. Regler for alt og en befolkning som blir like brydd som vest-tyskere om reglene brytes. Politimenn med maskingevær som sjekker papirene midt på natta.

Svindlingen er på nivået hvor man betaler $10 dollar i døra fordi det er gratis bar, for å finne ut at det koster penger for alle drinkene når man er kommet inn. Eller det ikke var inkludert frokost på hotellet likevel, gitt.

Hvis noen ler eller smiler er det på grunn av misforståelser. Antakelig. Det er ikke så ofte det inntreffer. Det feires Halloween tre dager til ende, finalen i den amerikanske baseballserien ble sett overalt, valutaen er dollar - men de har hele tre uavhengighetsdager, og jeg feirer den neste med å ta flyet til Buenos Aires.

Ikke det at jeg ikke liker Panama City.

Jeg har ventet her i to uker på flyet til Argentina. Fordi det er uavhengighetsuka er flyene fulle, og jeg fikk en uplanlagt pause. Mellom Sentral-amerika og Sør-amerika er The Darien Gap, et stykke ugjennomtrengelig jungel beleiret av tjuvpakk, colombiansk gerilja og malaria. Veien videre krever for de fleste enten båt eller fly, og jeg er ikke den eneste som er her for å vente. Dagene går med til behersket fyll og nettsurfing.

I etterkant kan jeg ikke huske mye annet fra ti dager i Panama City enn at jeg ved en anledning var på casinoet, satset $20 på svart og ballen landet på rødt. Det blir ikke mer spennende enn man gjør det til selv, eller hva?

Flyet mitt med Lloyds Of Bolivia skal gå 23:50, men blir forsinket fra Mexico City og kommer ikke før 01:30. Det er interessante figurer som tar nattflyet fra Mexico City til Bolivia, skal vites. Jeg hører noe sprake over høytalerne om at vi skal mellomlande i Cali, Colombia, Quito, Ecuador og Cuzco, Peru og jeg forbereder meg på en lang og annerledes natt. Men våkner før innflyvning til Viru Viru, Bolivia av soloppgang over et nytt kontinent.

Hvor var jeg igjen?
Hostel Voyager
Licuado de Mora. Delicioso
Se på oss, hvor uavhengige vi er! 17.mai i Panama City.
Hundrevis av latinas i drillpikeuniform
Siste jeg så på flyplassen før avgang. Har jeg blitt inconvenienced? Når? Hvordan?